Hozzávalók: |
Elkészítés: |
1 fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 2 ek mustár, 2 ek kukoricaliszt, só, pirospaprika, ételízesítő, tárkony, snidling, petrezselyemzöld |
A mártáshoz egy kis fej vöröshagymát és egy szép gerezd fokhagymát megreszelünk, 5 dkg vajban 2 evőkanál kukoricalisztet megpirítunk, megfuttatjuk rajta a reszelt hagymákat, meghintjük késhegynyi pirospaprikával, és 2 dl vízzel símára keverjük. Keverés közben fűszerezzük: 2 kávéskanál ételízesítővel, 1 kk morzsolt tárkonnyal, fél-fél csomó apróra vágott petrezselyemzölddel és snidlinggel (metélőhagymával), fél kk aprított kaporral és 2 evőkanál finom mustárral. Kifőtt tésztákhoz elsőrangú, esetleg egy szelet soványka sült kíséretében. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes. |