recept: Zöldfűszeres mustármártás, Kifőzde
Zöldfűszeres mustármártás
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 fej vöröshagyma,
1-2 gerezd fokhagyma,
5 dkg vaj,
2 ek mustár,
2 ek kukoricaliszt,
só, pirospaprika, ételízesítő, tárkony, snidling, petrezselyemzöld



A mártáshoz egy kis fej vöröshagymát és egy szép gerezd fokhagymát megreszelünk, 5 dkg vajban 2 evőkanál kukoricalisztet megpirítunk, megfuttatjuk rajta a reszelt hagymákat, meghintjük késhegynyi pirospaprikával, és 2 dl vízzel símára keverjük.
Keverés közben fűszerezzük: 2 kávéskanál ételízesítővel, 1 kk morzsolt tárkonnyal, fél-fél csomó apróra vágott petrezselyemzölddel és snidlinggel (metélőhagymával), fél kk aprított kaporral és 2 evőkanál finom mustárral.
Kifőtt tésztákhoz elsőrangú, esetleg egy szelet soványka sült kíséretében.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: A javát az internetről ollóztam össze.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.08.11. Utoljára frissítve: 2008.08.11.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 21:00:34 - 1.09)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez